Parteneriatele de afaceri nu functioneaza intotdeauna si unii experti in afaceri chiar se arunca la afirmatii care ne spun sa nu investim timp, energie, bani si speranta in ideea de parteneriat. Investitiile se pot duce, rapid si sigur, pe apa sambetei.

business_partnershipsSi este foarte adevarat faptul ca oamenii sunt oameni pana la capat, indiferent ce caracter, ce personalitate detin, ce subconstient si ce constient le dicteaza modul de a gandi si, implicit, modul de a actiona.

Iata si cele 3 sfaturi de care sa tineti cont daca va doriti un parteneriat de afaceri exceptional:

1. Luati decizia de a intra intr-un parteneriat de afaceri gandind situatia la rece! Nu va aruncati in parteneriate de afaceri doar pentru simplul fapt ca partenerului/partenerei de viata ii surade ideile voastre de afaceri. Oricat de bine v-ati impaca in viata personala, lucrurile se pot schimba in viata profesionala, asa ca nu luati o decizie din acest rationament sau impuls de moment!

2. Gasiti persoana cu care sa va puteti certa cat mai des si cu urmari neinsemnate. Suna straniu, insa nu exista relatii fara certuri, discutii, scandaluri sau conflicte mai mici sau de calibru mai ridicat. Este ceva normal si mai normal este sa le acceptam si sa le intampinam ca pe oportunitati de progres pentru o relatie.

Asa ca daca va permiteti sa aveti certuri cu partenerul de afaceri si stiti ca intotdeauna relatia se sudeaza rapid, acesta este un semn ideal care sa va spuna ca parteneriatul ar putea merge struna.

Multi afaceristi si potentiali afaceristi cred ca partenerul de afaceri ideal este persoana cu care nu s-au certat niciodata si cu care nu au avut vreodata vreun conflict. Nu uitati ca nimeni nu va garanteaza ca lucrurile vor decurge astfel pentru totdeauna. Mai bine luati alaturi de voi persoanele pe care le cunoasteti si la bine si la rau.

3. Comunicati in mod deschis si pe loc! Nu amanati discutiile, oricat de mici si neinsemnate ar putea parea. Spuneti ce aveti pe suflet si asigurati-va ca si partenerul de afaceri procedeaza la fel. Doar asa puteti pastra un teren de joaca cat mai curat si pregatit pentru afaceri de viitor!

Sursa: ideideafaceri.manager.ro