Cele mai bune 100 de idei de afaceri ale tinerilor, cu vârste între 18 si 25 de ani, vor primi finanțare de la Uniunea Europene. În total, sunt 8,8 milioane de lei la dispoziția lor.

Tinerii din vestul şi nord-vestul ţării care vor sa devină antreprenori nu trebuie acum decât să îşi pună ideea de afacere pe hârtie. Cele mai bune 100 de idei de start-up-uri din regiune vor primi finanţare din partea Uniunii Europene.

Astăzi şi mâine, la Timişoara, se caută tineri antreprenori. Ei trebuie să aibă până în 25 de ani şi să propună afaceri pe care le pot dezvolta, potrivit Digi24. După ce îşi prezintă ideile, ei vor fi şcoliţi timp de cinci luni în tot ceea ce implică o afacere de succes – de la reguli de economie, până la cum să îţi promovezi business-ul.

Cele mai bune idei vor primi şi finanţare timp de şase luni, din momentul demarării afacerii. Banii, 8,8 milioane de lei, vin de la Uniunea Europeană, printr-un program de dezvoltare.
La nivel national, tinerii care vor să îşi deschidă o afacere pot primi subvenţii, de câte 25.000 euro, și prin programul România Start UP, finanţat din fonduri europene cu 152 de milioane de euro. Sunt promovate ideile care îndeplinesc condiţia ca activităţile proiectului să fie implementate la nivel nivel inter-regional, cu o alocare financiară de 25 milioane de euro/parteneriat regional.

Suma maximă alocată va fi de două milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. Şi elevii de liceu vor fi pregătiţi ca antreprenori. Pentru ei, autorităţile au gândit programul “Firme de exerciţiu pentru elevi”, cu o alocare de circa 50 milioane euro. Practic, vor fi învăţaţi să transforme o simplă idee într-un proiect şi mai departe, într-un model de business.

Sursa: digi24.ro