Romania este o tara situata in sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica si la tarmul nord-vestic al Marii Negre. Pe teritoriul ei este situata aproape toata suprafata Deltei Dunarii si partea sudica si centrala a Muntilor Carpati. Se invecineaza cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord si est si Republica Moldova la est, iar tarmul Marii Negre se gaseste la sud-est.

 • Poartă de acces la piaţa UE (aprox. 500 milioane consumatori) Detalii
 • Locaţie atractivă – situată la intersecţia dintre UE, Balcani şi CIS, România este traversată de trei importante coridoare pan-europene: Coridorul nr. 4 (care leagă Vestul de Estul Europei); Coridorul nr. 9 (care face legătura între Nordul şi Sudul continentului şi Coridorul nr. 7 (care facilitează navigaţia în interiorul Europei).
 • Permite un acces facil la tarile din fosta URSS, Balcani, din Orientul Mijlociu, Africa de Nord
 • Romania se situeaza la rascrucea a multor legaturi comerciale istorice care permit accesul la alte 200 de milioane de consumatori pe raza a 1000 km fata de Bucuresti. Canalul principal al acestor rute este Dunarea si portul Constanta, unul dintre cele mai mari porturi ale Marii Negre care face legatura cu Marea Nordului prin Canalul Rin-Main-Dunare.
 • Aflandu-se intre Centrul Europei, Rusia si Balcani, Romania actioneaza ca un centru de afaceri pentru sud-estul Europei. Si de asemenea face legatura intre diferite entitati economice conectandu-le unele cu altele din punct de vedere economic sau chiar politic.
 • Una dintre cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est (locul 7, cu peste 21 milioane de locuitori) Detalii
 • Are o importanta infrastructura in domeniul transportului maritim, fluvial, aerian si rutier;
  ·         16 aeroporturi;
  ·         29 porturi (4 maritime si 25 fluviale);
  ·         11.053 km de cale ferata;
  ·         79.454 km de drumuri rutiere; Detalii