Platformă online pentru facilitarea relației
  între producătorii agricoli și cumpărători

Online shopping
Motivația
În Romania micii producători care cultivă pământul cu dedicare și pasiune sau care cresc animale au rareori acces la rafturile magazinelor sau la piețele din orașe și totodată e dificil să aibă acces la informații legate de cererea de piață în consecință neștiind ce să cultive. Cumpărătorii plătesc prețuri foarte mari datorită intermediarilor și de multe ori produsele achiziționate sunt de o calitate inferioară. Prin acest sistem fac profit atât producătorii cât și cumpărătorii pentru că producătorul știe ce să cultive iar în anumite cazuri plata in avans poate fi un avantaj iar cumpărătorul are posibilitatea să cumpere produse la prețuri mici, să determine tipul de produs dorit și nu în ultimul rând datorită relației directe cu producătorul să obțină produse de calitate superioară.

schema platforma fond2

Strategia
Acest portal online facilitează schimbul de informații între producători și cumpărători.static1.squarespace.com

Cumpărătorul poate să aleagă între:
• Cumpărarea produsului în momentul în care are nevoie la un preț mai mic decât cel de pe piață;
• Rezervarea unui produs de care știe ca va avea nevoie beneficiind astfel de o reducere;
• Cumpărarea în avans și astfel poate beneficia de o reducere substanțială din prețul final;
• Cumpărătorul are posibilitatea să vizioneze prin webcam cum se lucrează în fermele de unde cumpără produsele ( la producătorii care pun la dispoziție webcam) și în timpul liber să se deplaseze la fermele care vor da posibilitatea să participe la lucrări și să respire aer curat de țară.

Producătorul are următoarele beneficii:
• Contact direct cu cumpărătorul și publicitate;
• Știe în avans ce să producă;
• Finanțare pentru ferma cu fonduri din comenzile anticipate;
• Poate face achiziții pentru fermă de la furnizorii care se vor înscrie pe platformă și astfel vor primi reduceri importante.

Urmărim așadar ca micii producători să se promoveze și să identifice căi inovative de marketing dar și dezvoltarea culturii antreprenoriale si a aptitudinilor de afaceri.
Înscrierea pe platformă atât a vânzătorilor cât și a cumpărătorilor se va face respectăndu-se anumiți termeni și condiții ce vizează siguranța tranzacțiilor iar administratorii platformei vor urmări constant comportamentul participanților. Plățile se pot face online sau cu ramburs la curier sau prin alte metode sigure.

Platforma va asigura gratuit strategia de promovare pentru produsele și producătorii înscriși începând cu identitatea vizuală a brandului (tipul de produs propus pentru vânzare) și până la o cât mai bună vizibilitate (înscrierea și promovarea pe site-uri partenere, facebook etc..)
Se va finanța prin fonduri europene și după o perioadă de probă prin o mică contribuție a fiecărui beneficiar, publicitate pentru produse asemănătoare și alte metode care se for găsi consultând participanții.

Prin crearea acestei platforme online urmărim încurajarea cumpărării de produse românești, direct de la producători, sprijinind astfel economia națională și mediul înconjurător!

Innovative Business Development SRL
Ivanus Marius Virgil
0762.537.714 / 0773.869.288
innovativebdimv@gmail.com
www.ibdimv.com
Str. C.A. Rosetti Nr.49 Bl.20 Sc.1 Ap.3
Corabia Olt Romania

Ce părere aveți despre acest proiect?

Așteptăm sugestiile voastre (completând formularul aflat la final) în scopul îmbunătățirii acestuia!