Programul „Small Business Support”, care facilitează contactul între Întreprinderile Mici și Mijlocii și serviciile de consultanță în afaceri, prin consultanți locali sau experți internaționali, va fi aplicat în următorii cinci ani, cu finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a anunțat astăzi Guvernul.

Image of three business people working at meetingExecutivul a aprobat astăzi, semnarea unui Memorandum în acest sens între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri din România și BERD.

Programul „Small Business Support” are scopul să sprijine dezvoltarea a 500 de IMM-uri din România și să contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

Pe lângă finanțarea capitalului, BERD ajută la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitând accesul IMM-urilor la servicii de consultanță profesionale, menite să ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta.

Small Business Support facilitează contactul între IMM-uri și serviciile de consultanță în afaceri, prin consultanți locali sau experți internaționali.

Programul se derulează în România din 1993, este finanțat de donatori, iar până în prezent a primit peste 9 milioane de euro pentru sprijinirea activităților din România. Finanțarea activităților s-a făcut de către Austria, Uniunea Europeană, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie.

Peste 100 de consultanți locali au fost instruiți să ofere asistență în afaceri, peste 350 de antreprenori locali au fost instruiți în aptitudini antreprenoriale de bază. Asociația Consultanților în Management din România, membru al asociațiilor internaționale care promovează standarde de consultanță în management, a primit sprijin pentru a-și dezvolta capacitatea instituțională.

Sursa: evz.ro