Semințele vechi tradiționale, ale  populatților locale românesti, formate prin selecție naturală sunt o moștenire foarte valoroasă, o avutie pe cale de disparitie.

seminte_ecoruralis-450x470Asociatia Eco Ruralis a lansat recent Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit țăranilor si grădinarilor 108 varietăți de semințe tradiționale. Roșii, ardei, castraveti, porumb, gălbenele, dovleci, loboda, mărar, salata, flori facelia, echinaceea, carcuimarese sau vinete, dovlecei, fasole, busuioc, cimbru, morcovi, patrunjel, țelina, stevie si leustean.
Pentru anul 2015 Eco Ruralis a pus la dispozitia taranilor si gradinarilor Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a.

Seminte traditionale” sau “seminte taranesti” sau “populatii locale” – se referă la semințe vechi, moștenite din bătrâni, care nu au fost cumpărate la plic, de la magazinele de pe piață, în ultimii cel putin 30-40 de ani. Semințele tradiționale nu pot fi hibrizi sau seminte modificate genetic.

Începand cu 15 februarie Asociatia Eco Ruralis preia comenzi pentru seminte. Semintele se distribuie gratuit și se pot comanda maxim 5 varietati de seminte. Mai multe informații, în curând, pe site.

Sursa: gazetadeagricultură