Ministrul Fondurilor Europene a declarat, intr-un interviu acordat EurActiv.ro ca intreaga suma disponibila pentru o linie de finantare, pe noile Programe Operationale, va fi lansata de la inceput, permitand depunere continua pana la epuizarea bugetului.

teodorovici1Teodorovici a explicat ca astfel va exista o infuzie puternica de fonduri in economie timp de un an sau doi si astfel economia isi va crea capacitatea de a sustine, in anii ce vor urma, alte investitii.

Ministrul a mai explicat ca programele de finantare europene si nationale ar trebui corelate, ca proceduri de accesare si domenii vizate, astfel incat finantarea publica sa se faca intr-un cadru coerent.

Transpunerea Directivelor europene in domeniul achizitiilor publice este un alt subiect sensibil, abordat de Eugen Teodorovici in interviul VIDEO.

Intrebat de EurActiv care este punctul de vedere legat de proiectul de lege publicat de ANRMAP, ministrul a spus ca Directivele europene vor fi transpuse printr-un pachet de patru documente legislative. Cel deja publicat este numai o prima versiune care va necesita multe imbunatatiri.

Sursa: hotnews.ro