Vă propunem trei idei de afaceri în agricultură care sunt ceva mai simplu de realizat şi cu fonduri de început mai mici.
Cei care caută idei de afaceri şi vor să investească în agricultură au la îndemână şi proiecte ceva mai uşor de realizat. Iată trei proiecte care nu necesită investiţii foarte mari şi care ar putea fi realizate şi prin fonduri europene pentru agricultură.
Idei de afaceri în agricultură. Ferma de capre
Executie-ferma-de-pui-info686Ferma de capre poţi să o treci cu siguranţă pe lista de idei de afaceri în agricultură. În primul an ai avea nevoie de aproximativ 15.000 de lei, iar banii i-ai putea recupera chiar din prima lună. O capră costă în jur de 300 de lei. Ca să duci a bun sfârşit o astfel de idee de afacere în agricultură ai avea nevoie de aproximativ 30 de capre, iar investiţia este aproximativ 9.000 de lei. De ce ar trecută ferma de capre pe lista de idei de afaceri profitabile în agricultură? Potrivit calculelelor făcute de fermieri, în primul an, cele 30 de capre ar da în jur de 8.500 de litri de lapte, din care s-ar obţine în jur de 1.400 de kilograme de brânză, pe care aţi putea să o vindeţi cu aproximativ 15 lei pe kilogram. Astfel, din primul an, aţi putea ajunge la aproximativ 21.000 de lei.
Idei de afaceri. Ferma de iepuri
O tânără de 25 de ani din Dâmboviţa şi-a deschis o fermă de ipeuri cu ajutorul unor fonduri europene, prin proiectul „Instalarea tinerilor fermieri” – Programul de Dezvoltare Rurală. În total a reuşit să obţină 16.000 de euro pentru a transforma pasiunea pentru iepuri în afacere. Are peste 400 de iepuri din rasele marele alb, californian, berbec german, sau pitici. Preţurile variază între 25 de lei pentru un mascul de o lună şi jumătate şi 40 de lei pentru o femelă de aceeaşi vârstă. Atenţie, trebuie să vă informaţi bine asupra hranei şi bolilor, pentru că unele rase sunt destul de sensibile.
Idei de afaceri. Ferma de găini
Puteţi trece pe lista de idei de afaceri şi o fermă de găini care să producă ouă ecologice. Potrivit unor studii de piaţă, oferta de ouă ecologice de pe piaţă este deocamdată sub cerere, nu prea există concurenţă şi nici ferme suficiente. Pentru a începe o astfel de afacere ai avea nevoie pentru început de un teren de aproximativ 1.000 de metri pătraţi la ţară. În sistemul ecologic, regula europeană spune că trebuie să fie maxim 6 gaini pe metru pătratat. În hala-adăpost trebuie să amenajaţi în jur de 800 de locuri de cocoţat, o platformă pentru colectare dejecţiilor şi aproximativ 800 de cuibare din lemn. De asemenea, trebuie să montaţi adapători şi hrănitori. Hrana trebuie să fie ecologică şi să respecte standardele impuse de UE pentru acest gen de afacere, pentru a intra în categoria eco.
Sursa: adev.ro/nj5ehl