O mie de şomeri din mediul rural îşi vor găsi mai uşor o slujbă, după ce au fost incluşi în proiect complex cu o valoare de peste 14 milioane de lei. Oamenii fără serviciu, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, din mediul rural al regiunilor Bucureşti -Ilfov, Sud Muntenia şi Sud Vest, prin participarea acestora la programe integrate de consiliere, informare, mediere.

somaj3“Proiectul îmbină măsuri integrate de ocupare: consiliere individuală, consiliere profesională, mediere pe piaţa muncii în vederea angajării sau consiliere în vederea iniţierii unei afaceri, participarea la bursa locurilor de muncă.

În primele 10 luni, 645 de persoane au participat la programe de formare », a anunţat AJOFM Călăraşi. Din totalul persoanelor înregistrate, 243 au fost curprinse la programe de formare profesională în meseriile de lucrător în comerţ, baby sitter, lucrător în alimentaţie, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în lăcătuşerie mecanică structuri, ajutor mecanic auto, brutar  şi patiser.      Cum să-ţi găseşti o slujbă online În cadrul proiectului a fost creată platforma proiectului ce poate fi accesată la adresa  www.sustenabilitaterurala.ro. După înregistrarea pe platformă, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot beneficia gratuit de servicii online de mediere, informare şi consiliere profesională şi pot aplica pe locurile de muncă disponibile în cele trei regiuni de implementare a proiectului. De asemenea, angajatorii se pot înregistra pe platformă pentru a participa la diverse activităţi organizate în proiect (job-club, bursa locurilor de muncă) sau pentru a beneficia de servicii de mediere online.

Proiectul”Sustenabilitate în mediul rural prin investiţia în resurse umane!” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Implementarea proiectului a început în 31 martie 2014 şi are termen de finalizare  29 septembrie 2015. Proiectul are o valoare totală de 14.407.786,25 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 12.382.051,50 lei, iar contribuţia eligibilă a beneficiarului reprezintă 2.025.734,75 lei.

Sursa: adevarul.ro