content_euroMinisterul Fondurilor Europene anunță semnarea, în luna aprilie, a mai multor contracte finanțate prin Programul Operațional Creșterea Competitivității Economice (POSCCE), astfel:

– Axa Prioritară 1 – Operațiunea 1.1.1-„Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile”, Apel 2014 – finalizarea semnării contractelor de finanțare pentru proiectele care au obținut peste 80 de puncte în urma procesului de evaluare și selectie. Valoarea acestor contracte este de aproximativ 578 mil. lei, bugetul apelului, inițial stabilit la 267 mil. lei, fiind suplimentat cu 311 mil. lei.

– Axa Prioritară 2 – Operațiunea 2.2.1- „Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare)”, Apel 2013-1 – finanțarea unor proiecte din lista de rezervă (beneficiari instituții publice), pentru care s-a suplimentat bugetul apelului cu suma de 132 mil. lei;

– Axa Prioritară 3 – Operațiunea 3.2.4 – „Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, Apel 3 lansat în 2013 – finanțarea unor proiecte aflate în lista de rezervă (beneficiari instituții publice), pentru care bugetul apelului s-a suplimentat cu suma de 78 mil. lei;

– Axa Prioritară 3 – Operaţiunea 3.2.4 – „Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, Apel 4, pentru care s-a alocat un buget de 10 mil. lei;

– Axa Prioritară 3 – Operaţiunea 3.2.2 – „Implementarea de sisteme TIC în scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice”, Apel 7, pentru care s-a alocat un buget de 56 mil. lei.

Totalul acestor contracte care se vor semna în luna aprilie a acestui an, atât cu beneficiari privați cât și cu beneficiari publici, este de aproximativ 587 mil. lei, finanțare nerambursabila.

„MFE depune eforturi susținute în vederea asigurării unei absorbții totale a fondurilor europene, iar acest an este unul extrem de important, deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 — 2013”, a punctat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene