Între măsurile din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 și cel pentru perioada 2007-2013 nu vor fi diferențe semnificative, a declarat Mihai Herciu, director general al Direcției Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în cadrul Conferinței „Zilele agriculturii românești”.

index„În linii mari, măsurile rămân aceleași. Va fi sprijin pentru sistemul de irigații, vizăm comerțul cu produse procesate. Pe partea socială, sprijinim libera inițiativă și transferul de generații. Ne dorim revigorarea spațiului rural și instalarea tânărului fermier”, a declarat Mihai Herciu, director general al Direcției Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în cadrul Conferinței „Zilele agriculturii românești”, organizată de BusinessMark.

Oficialul MADR a mai precizat că agricultura românească este bipolarizată.

„Avem o situație de bipolaritate în agricultură. Avem ferme foarte mari, dar puține, și ferme foarte mici și foarte multe. Fiecare are rolul său bine determinat în piață, iar cei mici trebuie sprijiniți și ei pentru că pot deveni o sursă importantă pentru piața de consum prin stabilitatea producției lor. Încurajăm și susținem crearea de cooperative nu de dragul lor, dar, în toate statele cu tradiție pe agricultură, sectorul cooperatist este foarte prezent. Prin asociere capeți o bază materială de producție foarte consistentă și putere de negociere”, a adăugat Mihai Herciu.

Fermierii care se asociază și integrează producția pot beneficia de fonduri europene nerambursabile de până la 90% din valoarea proiectului realizat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Sursa; stiriagricole.ro