Prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, a precizat că fermierii care au accesat fonduri europene pentru a achiziţiona terenuri se confruntă cu dificultăţi din cauza absenţei cadastrului.

Andreea-Paul-150x150“Propun ca soluţie acceptarea de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a antecontractelor şi procurilor aferente terenurilor pentru care autorităţile abilitate nu au efectuat parcelarea. România a rămas la statutul de agricultură de subzistenţă, fără parcelare, fără cadastru, fără o evaluare a terenurilor. Ştim cu toţii că suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de exploataţii agricole. Avem terenuri fărâmiţate şi multe dintre ele fără titlu de proprietate, fără carte funciară. Cu toate că s-au promis şi chiar s-au alocat bani pentru cadastrarea proprietăţilor, lucrurile se mişcă foarte greu”, a declarat Andreea Paul.

La ora actuală,  sunt foarte multe zone unde parcelarea nu a fost încă făcută de către primărie, iar beneficiarii terenurilor nu pot să finalizeze procedurile, nu pot să efectueze cadastrul terenului pe cont propriu și nici să depună documentele la AFIR.

Sursa: agro-tv.ro